Lider du av social fobi? Depression? Eller kanske panikångest? Eller känner du någon som gör det och du vill hjälpa denna person, men vet inte hur? I denna video får du information om hur du kan bota dig själv, eller hjälpa andra, med kognitiv beteendeterapi via en internetbehandling. Lite som en KBT-utbildning skulle man kunna säga. Det är Internetpsykiatrienheten, Psykiatri Sydväst, med mottagning på Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge som erbjuder detta.

Internetbehandling med KBT innebär att du tar del av samma tekniker och behandlingsinnehåll som en sedvanlig kognitiv beteendeterapi. Istället för att träffa en KBT-terapeut så tar du del av behandlingen via texter på Internet. Den här behandlingen är ungefär 3 månader lång och under hela behandlingen har du tillgång till din egen personliga psykolog. I dagsläget erbjuder de behandlingar för depression, social fobi och paniksyndrom.

Det finns flera fördelar med att välja en Internetbehandling; kort väntetid, ingen remiss, låg kostnad och valfrihet. Men den största fördelen är att det faktiskt ger väldigt goda resultat.

För att veta mer om själva behandlingen och hur du ska gå till väga så rekommenderar vi att du kollar på videon som är länkad här nedanför. Internetbehandling för KBT kanske inte passar för alla, och det är en läkare som avgör det. Men det kan vara första steget för dig att bli av med din depression eller liknande. Informationen du hittar där kan även vara det första steget du tar för att rekommendera KBT för någon annan och därav hjälpa någon som verkligen behöver behandlingen. Om inte annat så får du via denna video lära dig mer om vad KBT faktiskt är och innebär, vilket kan vara bra att veta då omkring 1 miljon svenskar lider utav något av dessa syndrom.

 

Klicka på länken nedan för att titta på videon:

Internetpsykiatri – internetbehandling med KBThttps://www.youtube.com/watch?v=2sg_T1eMx2o

 

För att komma direkt till sidan för internetbehandling med KBT så använder du dig utav den här länken:

http://web.internetpsykiatri.se/