Det är bara att erkänna det, våra mobiler har blivit våra personliga assistenter. För många av oss, vad vi än behöver göra och var vi än är, är det troligast att vi gör det med vår mobil. Skriva anteckningar, skicka in veckorapporter, och även att redigera dokument. Hur klarar vi oss egentligen ifall vår mobil dör halvvägs in på dagen? Vi missar ju så mycket som vi anser vara viktigt. Faktum är att om vår mobil dör så kanske vi inte klarar av att göra vardagliga sysslor lika effektivt och snabbt som vi klarar med den. Utan mobilen kanske vi inte ens vaknar upp i tid. Så här kommer några funktioner och appar som används dagligen för att med din mobil göra livet lite lättare!

  1. Rise Alarm Clock

För det första, så kanske du inte ens äger en väckarklocka. Din mobil är troligtvis din väckarklocka. Med Rise Alarm Clock så kan du göra en spellista för att kunna somna och för att vakna. Stäng av alarmet genom att skaka din telefon. Det finns till och med en app som heter Walk Up! som inte stänger av sig själv förrän du faktiskt tar dig ur sängen och tar ett par steg.

  1. The Weather Channel

Att hålla koll på vädret är väldigt bra att göra för du vill nog inte bli överraskad med en regnskur eller snöstorm. Det är även bra att ha en app som visar vädret för att kunna planera vad du ska packa för en kommande resa.

  1. RunKeeper

Du kan använda den här appen för en massa olika aktiviteter. Det inkluderar löpning, cykling och gång. Den håller reda på vilken väg du tar, hur snabbt du går och hur lång tid det tar. Den sparar även all din information så att du kan hålla koll på dina resultat och prestationer. Bra att kolla på för att bli peppad under en slö dag!

  1. Maps

Eller vilken app som helst som det ingår kartor och navigation. Det hjälper dig att spara tid och du hittar allt mycket lättare och snabbare. Och vem behöver inte mer tid?

  1. Tempo

Om du gillar att hålla allting digitalt, eller allt på samma ställe, så är Tempo en bra app att ladda ner. Tempo ÄR precis som en personlig assistent. Det är lätt att ringa, sms:a eller skicka e-mail från appen. Den vet vilka kontakter du har och du kan även komma åt vägbeskrivningar och kartor från appen. Med denna app kan du även synka din information, så som olika e-mailkonton. Dessutom så påminner den dig vad du måste göra, så du behöver inte komma ihåg allting själv!

  1. Evernote

Den här appen håller dig organiserad. Du kan anteckna, göra listor, spela in påminnelser med rösten. Den delar dina anteckningar och information mellan alla dina enheter så att du aldrig missar något!

  1. Spotify

Om du inte lyssnar på radio så är en app där du kan spela den musik du önskar väldigt bra att ha. Spotify, för en obetydlig summa, tillåter dig att göra dina egna spellistor, följa artister och att lyssna på radio som är baserat på den musik som du föredrar. Den synkar även till dina andra enheter som din dator eller tablet. På det sättet så kan du lyssna på en lista på datorn när du är hemma, och fortsätta lyssna där du slutade på mobilen när du lämnar hemmet!

  1. WhatsApp

Ja, att sms:a är väldigt bra (att prata med någon personligen är ännu bättre), men den här appen är ett snabbt sätt att chatta med kollegor och vänner. Du kan skicka obegränsat med videos, musik eller bilder via flera olika mobiler som inkluderar iPhone, Blackberry, Android, Windows eller Nokia.

  1. Flipboard

Med den här appen kan du sätta ihop alla nyheter och sociala nyheter i ett. Välj själv vilka nyheter som du tycker är intressanta och visa det som i en tidning. Du kan även dela med dig av nyheter till andra. Det är som Pinterest för nyheter och sociala medier.

  1. Twitter

Det finns för många sociala media appar för att ens kunna räkna dem. Facebook är perfekt för att socialisera, men när du behöver uppdatera dig med nyheter så vinner Twitter helt klart över Facebook. Om du gillar Twitter så kolla även upp Buffer. Med Buffer kan du dela vilken sida som helst som du läser mellan olika sociala medier och du kan schemalägga inlägg.